keskiviikko 18. maaliskuuta 2009

MagicQ PC:n etäkäyttöä iPhonella

Latasin Mocha VNC:n. Vehje toimii kaukokäyttösoftana tietokoneelle, eli näyttää mitä ruudulla on ja sit voi klikkailla asioita ja availla kansioita ym.

Ja tietty soveltamaan omiin hommiin: Loppuu muuten turha ramppaaminen lavalta valopöydän taa ja takaisin tähän. Valotiski pystyyn ekaksi ja sit kytkemään lavalle, ja tolla VNC:llä voi paukutella vehkeitä päälle ja pois kun tarttee suunnata ja testata. Ahh. Kuinka futuristista.Liukuja voi liikutella ja nappeja painella, liikutus toimii pitämällä sormea paikallaan liikutettavan vivun päällä hetken ja sit sitä voi liikutella. Eli pelaa. Tosin käyttämäni softa (Chamsys) tukee funktionäppäimiä, joten kun tarvin jonkun cuelistin päälle, (vaiks etuvalon kun kiikun tikkailla) klikkaan vaan f1-nupikkaa ja homma pelittää. Go ja Stop luonnollisesti klikkaamalla vastaavia namiskoita ruudulla. Nyt tarttee enää metsästää joku näppärä mukana kulkeva wifi-palikka (Airport Express?), jolla saan luotua wlan/wifi-verkon duunimestoissa. Eli laitan wifimokkulan vaan päälle, läppäri ja iPhone hakee verkon->VNC-serveri koneesta päälle ja MochaVNC iPhonesta päälle. Heleppoo kun heinäkasan kuivuminen.

Sinänsä makee systeemi myös, että lamput voi sytyttää vaikka takahuoneesta käsin:


Tosin toi homma pelittää kyl vieraassakin verkossa, mut joka paikassa ei oo wlania.

MA Lightingilla on muuten joku oma softa iPhoneen virman tiskien kanssa kikkailuun. Tarttee laittaa Chamsysin Chrisille viestiä, että tehkää kans! :D Siihen asti mennään tällä.

PS: onnistuuhan se verkon luonti myös suoraan koneen ja iPhonen välille. Eli mitään wlan-palikkaa ei edes tarvi. Viikonlopun testi oli erittäin onnistunut. Ihan liikaa hupia. :)

3 kommenttia:

sytem kirjoitti...

Sysihän on etäkäytettävissä suoraan selaimella sikäli kun sitä softaa ajaa firman oman raudan kanssa (PC-wingikin pitäis riittää, tiskillä tota taannoin demosivat)

Ite en oo vielä saanu aikaseks testata, jotain tossa oli että ihan kaikkea ei saanu selaimessa näkyviin (liukuja tms) mut tohon lamppujen suuntailuun yms riittävät jutut siinä oli.

ValoTomppa kirjoitti...

Mut pitääkös sen olla sit intterwebissä? Se ei ole ok. Läppäri alkaa kuitenkin ladata jotain helkkarin päivityksiä kesken kaiken. :)

ValoTomppa kirjoitti...

Toimii muuten helvetin hyvin. Eilen testailin Lahden keikalla meininkiä. Omituista seistä lavalla ja ohjailla lamppuja puhelimella. :D Nauratti ihan perkeleesti. Eikä tarvinnu juosta valotiskille kertaakaan suuntaamisen aikana.